M 06 42 15 92 75 | E info@metaskope.nl
Assessmentbureau in Hilversum

Ondernemend in psychologie - psychologie in de onderneming

Assessments

metaskope is een assessmentbureau in Hilversum die particulieren en bedrijven ondersteunt bij hun assessments. Op deze pagina vind je een overzicht van de assessments die wij uitvoeren.

Wat is een assessment

Bij assessment kijk je of iemand geschikt is voor een bepaalde functie, dan wel zich in zijn/haar functie kan ontwikkelen, en hoe de loopbaan er uit gaat zien.

Het assessment is onderzoek naar geschiktheid, kwaliteiten, talenten, persoonlijkheid - zodat kandidaat en organisatie de juiste keuze kunnen maken.

Assessment test

Om antwoord te vinden op deze vragen, gebruikt metaskope diverse testinstrumenten. Hierbij onderzoeken we de capaciteiten, persoonlijkheidskenmerken, potentieel, gedragsstijl en drijfveren van de kandidaat.

Selectieassessment

Hoe krijg je de beste kandidaat op de juiste plek, voor een specifieke functie?
Lees meer

Ontwikkelingsassessment

Welke vaardigheden wil je verder ontwikkelen?
Lees meer

Loopbaanassessment

Welke andere functie ligt binnen je bereik?
Lees meer

Ervaren in psychologisch onderzoek

Als psychologen zijn we ervaren en bekwaam in psychologisch onderzoek en testwerk, dat wetenschappelijk gebaseerd en gevalideerd is. Assessment is de vertaling hiervan naar de context van werk en organisatie.

Waar psychologische tests bedoeld zijn om de kwaliteiten van een individu in kaart te brengen, is assessment erop gericht om een adequaat beeld te geven van de persoon in zijn (toekomstige) werkomgeving.

Door onze (test-)psychologische kennis en ervaring zijn wij vertrouwd met het belang van bijvoorbeeld intellectuele capaciteiten, prestatiemotivatie en drijfveren, stress- en conflicthantering.

Vanuit onze psychotherapeutische achtergrond weten we maar al te goed dat de persoonlijkheidskenmerken sterk bepalend zijn voor hoe iemand zijn talenten en kwaliteiten inzet en zijn energie hanteert.

Deze unieke combinatie van achtergronden levert een completer beeld op en heeft dus meerwaarde bij het interpreteren van de testresultaten.

Gecertificeerd assessmentbureau in Hilversum

Binnen metaskope komt het afnemen van testen en uitvoeren van assessments voor rekening van Hans Stramrood. Door zijn psychodiagostische aantekening is hij gemachtigd om vrijwel elke psychologische test en assessment-instrument te gebruiken. Daarnaast is hij gecertificeerd voor de Personality for Professionals Inventory (PfPI), de Golden Personality Type Profiler en de LoopbaanScreener, 3 hedendaagse en zorgvuldig ontwikkelde instrumenten.

In het uitvoeren van assessments werkt metaskope samen met Delphi-Group.

Bekijk de procedureNeem contact op